De officiële blog van JUSTEAT.NL

Zoek

Top 50 Nederlandse Food Blogs 2012


JUST EAT heeft weer de top 50 beste Nederlandse food blogs samengesteld!

De 50 beste food blogs volgens JUSTEAT.nl zijn weer bekend. Een aantal bekende namen van vorig jaar maar zeker ook een hoop nieuwe gezichten. Het hele jaar lang hebben deze Nederlandse food blogs in de keuken gestaan om jou de wondere wereld van voedsel te serveren. Tussen de klimmers, dalers en nieuwkomers is er goed gekeken naar originaliteit, diversiteit, regelmaat en kwaliteit van de inhoud. Vol lof en inspiratie presenteren we de 50 beste Nederlandse food blogs van 2012, zij mogen met trots de JUST EAT Food Blog Badge dragen. Gefeliciteerd! – Bekijk hier de lijst van 2013!

1chickslovefood1. http://chickslovefood.com/ – Chicks who love food

Deze meiden houden van eten, en wij genieten mee. Naast heerlijke recepten bloggen deze twee meiden ook regelmatig over verschillende foodevents en reviewen ze de restaurants waar ze eten. Dit blog is werkelijk om van te smullen en erg leuk om te lezen, de persoonlijke tint maakt het helemaal af!

2lekkerensimpel2. http://www.lekkerensimpel.com/ – Lekkere en simpele recepten

Nieuw in de lijst is Lekker en Simpel, binnengekomen op de tweede plek in de top 50. En dat is een behoorlijke prestatie. Dit blog heeft een gigantische lijst aan recepten, inspiratie genoeg dus! De blogs zijn leuk om te lezen en lezen makkelijk weg.

3eetsnob3. http://eetsnob.nl/ – Eten is een passie

Ook in 2012 eindigt Eetsnob.nl in de top-drie. Eetsnob is dan wel van de troon van 2011 gestoten, maar dit blog is nog steeds een lekkere aanrader! Dit blog is uniek in haar heerlijke recepten en lekkere probeersels, zeker een aanrader voor iemand die eens wat nieuws wil proberen.

4kokenblog4. http://koken.blog.nl/ – Alles over koken

Dit blog plaatst iedere dag wel wat nieuws, je zult je niet zo snel vervelen op dit blog! Ze bloggen veel over recepten en kookproducten. Naast heerlijke recepten vind je hier ook vaak interviews of nieuws over foodnieuws en culi-events.

5cupcakerecepten5. http://www.cupcakerecepten.nl/ – Cupcakes maken en recepten

Geen standaardgerechten, maar deze site valt ongetwijfeld bij iedereen in de smaak! Wie houdt er nou niet van cupcakes? Dit blog heeft een enorme hoeveelheid recepten voor allerlei soorten cupcakes. Om je vingers bij af te likken…

6culy6. http://www.culy.nl/ – Dagelijks genieten

Dit jaar is Culy nieuw in de lijst na een tip van een lezer. Culy is niet zomaar een foodblog, iedere dag plaatst Culy nieuwe gerechten en nieuwsberichten uit de foodwereld. Daarnaast is het ook nog eens een hele prettige website om te lezen.

7eetplezier7. http://eetplezier.blogspot.nl/ – Eetplezier delen met jou

Eetplezier is dit jaar een plekje gestegen ten opzichte van vorig jaar, vanwege haar smakelijke artikelen met persoonlijke tint. Ook in 2012 blogt ze nog lekker door en is dit blog nog steeds erg leuk om te lezen.

8aziatischeingredienten8. http://www.aziatische-ingredienten.nl/ – De Aziatische keuken

Aziatische-Ingredienten.nl is dé blog als het gaat om de Aziatische keuken! De meest bijzondere Aziatische ingrediënten komen hier aan bod. Zo wordt bijvoorbeeld de hele toko uitgelegd en leer je waar je het voor kunt gebruiken.

9carolinesblog9. http://carolinebrouwer.blogspot.nl/ – Carolines receptenblog

Het foodblog van Caroline is uitermate geschikt voor een grote variatie aan recepten. Naast recepten voor salades en avondmaaltijden kun je hier ook terecht als je van zelfgebakken brood en taart houdt. Het water liep ons in de mond bij het lezen van de heerlijke zoete recepten op dit blog.

10nederdropje10. http://nederdropje.blogspot.nl/ – Alles over drop

Nederdropje is een flinke stijger in de lijst ten opzichte van vorig jaar. Deze dropjesblog schrijft over alles wat met drop te maken heeft. Er komen dropjes langs waar we nog nooit van gehoord hebben, en toch komen er steeds weer nieuwe dropjes bij. Als je van dropjes houdt zeker een aanrader! Erg leuk en weer eens wat anders dan een receptenblog.

11overeten11. http://overeten.com/ – Een website over eten

De naam zegt het al, overeten.com blogt over eten. En nog over lekker eten ook! Dit blog heeft erg originele zoete recepten die het water in de mond doet lopen. Met regelmatig berichten over kookboeken en andere leuke berichten voor de foodwereld. Een aanrader voor iedereen die van zoet houdt!

12mangerie12. http://mangerie.blogspot.nl/ – Culinaire wereldontdekking

Mangerie?! is een leuk foodblog over van alles wat met eten te maken heeft. Het blog heeft een enorme hoeveelheid berichten in het archief waarvan een hoop recepten. Mocht je de kookboeken doorgewerkt hebben, dan kun je altijd hier terecht! Wat dit blog zo leuk maakt is de diversiteit van het soort berichten dat geplaatst wordt.

13culinette13. http://www.culinette.nl/ – Kookt graag met wijn

Culinette is een van die foodblogs die altijd wel wat nieuws te bloggen hebben. Veel leuke berichten met een grote variatie aan onderwerpen. Op dit blog is genoeg keuze aan heerlijke recepten die een hoop kookvlakken raken. Dit blog is zeker een aanrader om in de gaten te houden!

14nombelina14. http://nombelina.com/ – Everything food

Nombelina is een goed blog met veel recepten. Het uiterlijk van het blog is erg mooi en er worden iedere week nieuwe recepten op geplaatst. Zoek je inspiratie voor het avondeten? Neem dan even een kijkje bij dit blog. Ook zijn er leuke acties waarmee je de lekkerste foodprijzen kunt winnen. Nombelina is zeker een aanrader om regelmatig in de gaten te houden.

15lekkertafelen15. http://www.lekkertafelen.nl/ – Online foodmagazine

Deze blog schrijft veel berichten en schrijft ook speciaal voor de verschillende seizoenen en feestdagen. Op Lekker Tafelen worden veel recepten geplaatst die het blog een uniek tintje geven. Je kunt hier zelfs je eigen recept inzenden voor het blog! Erg leuk als je een lekker recept hebt maar en deze met anderen wilt delen.

16zestz16. http://www.zestz.nl/ – Culinair nieuws en foodtrends

Deze blog is weer even helemaal anders dan de meeste blogs. Dat zie je al aan het uiterlijk van het blog. Met veel verschillende soorten berichten die regelmatig op het blog verschijnen mag ook Zestz niet ontbreken in de top 50 foodbloggers. Dit blog plaatst veel nieuws over foodevents, producten, shopping en ander culinair nieuws. Erg leuk en origineel!

17foodlog17. http://www.foodlog.nl/ – Lekker, scherp, zinnig

Foodlog is een van de drukst bezochte foodblogs van Nederland. Foodlog schrijft niet alleen over recepten, maar ook over nieuws over eten en over ontwikkelingen in de voedselindustrie. Eten, maar dan net even anders. Dit uitgebreide blog mag zeker niet aan dit lijstje ontbreken en dit blog is er zeker een om regelmatig in de gaten te blijven houden.

18. http://www.de-ruijsbroekjes.com/ – Kookavonturen in de stad

De Ruijsbroekjes plaatsen niet alleen regelmatig nieuwe lekkere recepten op hun foodblog, ook de foto’s van het eten dat ze maken zijn bijzonder mooi. Laat je inspireren, want je krijgt al honger bij het zien van alle lekkere creaties die de Ruijsbroekjes maken.

19micook19. http://www.micook.nl/ – Maaikyz iCook

Dit mooie en relatief jonge blog plaatst iedere dag een nieuw recept op de website. De persoonlijke tint van de blogs maken dit foodblog helemaal af. Als je even geen inspiratie hebt in wat je wilt eten, neem dan hier even een kijkje.

20allesovereten20. http://allesovereten.wordpress.com/ – Irene’s foodblog

Naast veel recepten die regelmatig op dit blog geplaatst worden, worden ook boeken en films op het gebied van eten beschreven en gereviewed. Ook kondigt Alles Over Eten regelmatig leuke foodevenementen aan. Lekker uitgebreid en een originele aanpak.

21. http://inkellskitchen.blogspot.nl/ – Kell’s Kitchen

22. http://www.brutsellog.nl/ – Snelle en simpele budget recepten en meer

23. http://www.pastaofzo.nl/ – Voor keukenprinsen en -prinsessen

24. http://www.ohmyfoodness.nl/ – Meer dan alleen koken

25. http://bakkenzoalsoma.blogspot.nl/ – Bakken en koken zoals oma deed

26. http://www.uitpaulineskeuken.nl/ – Lekkere en makkelijke recepten

27. http://www.aboutfoodandfashion.blogspot.nl/ – Over food en een snufje fashion

28. http://www.blondiekookt.blogspot.nl/ – Passie voor eten, drinken en liefde

29. http://www.nullammicrowaveum.com/ – Een passie voor koken

30. http://koken.blogo.nl/ – Over koken en alles wat lekker is

31.  http://www.francescakookt.nl/ – Pure en gezonde recepten voor iedereen

32. http://liefdevoorlekkers.nl/ – Blog voor lekkerbekken

33. http://natriumarm.eu/ – Aranka’s kookblog met natriumarme recepten

34. http://www.watatenzij.nl/ – Weblog over lekker koken en eten

35. http://plant-aardig.blogspot.nl/ – Lekker eten ondanks voedselallergieën

36. http://www.brendakookt.nl/ – Succesrecepten voor iedere gelegenheid

37. http://www.ziltezee.com/ – Eten, eilanden, recepten, kunst en de zee

38. http://www.etendehuisvrouw.nl/ – Over leuke dingen, lekker eten en het huishouden

39. http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ – Uit de keuken van Levine

40. http://aanjeanneskeukentafel.blogspot.nl/ – Aan Jeanne’s keukentafel

41.  http://duizenden1dag.blogspot.nl/ – Een kookblog over van alles rondom eten

42. http://kookgekwilma.wordpress.com/ – Lekkere en smaakvolle recepten

43. http://eerstkoken.blogspot.nl/ – Over koken voor kinderen en soms jezelf

44. http://www.beginspiration.nl/ – Blog over gezond en (h)eerlijk eten

45. http://wateetons.com/ – Meneer Wateetons: schrijver en worstmaker

46. http://www.culi-blog.nl/ – Culinaire blogs verzameld

47. http://www.gabriellaskeuken.blogspot.nl/ – Gabriella’s creatieve keuken

48. http://eetschrijven.blogspot.nl/ – Gedachtespinsels van een culinair journalist

49. http://www.maaikevankessel.nl/ – Kookblog van Maaike van Kessel

50. http://sjkitchen.nl/ – Voor je (over)dosis zoet en meer…

 

 • http://www.feelgoodfoods.nl/ leonie en mark

  Bedankt voor de lijst! Vanaf 1 Januari 2013 plaatsen wij op http://www.feelgoodfoods.nl elke dag de allerlekkerste recepten van gerechten uit de hele wereld! Dan maar hopen dat ook wij een plaats in de top 50 krijgen.

  Groetjes Leonie en Mark

 • http://www.natriumarm.eu Aranka

  Mooie lijst weer. Er staan verschillende blogs tussen die ik nog niet kende en zeker eens ga doorlezen.

  Ook ontzettend leuk dat ik er tussen sta met mijn blog! Leuke verrassing! Ben pas een jaar bezig en richt mij best op een specifieke doelgroep natuurlijk. Ben erg blij met de vermelding! (en ga natuurlijk door met lekkere recepten plaatsen).

  Groetjes Aranka

 • http://nullammicrowaveum.com Nullam Microwaveum

  Bedankt voor de vermelding en de ranking op plaats 29. Zeer leuk. NM

 • http://www.de-ruijsbroekjes.com De Ruijsbroekjes

  Wat leuk dat wij er tussen staan met ons blog ! En dan ook nog op de 18e plaats.

  Bedankt,

  De Ruijsbroekjes

 • http://Bakkenzoalsoma.blogspot.nl Alesig

  Ik sprong een gat in de lucht toen ik de Just Eat lijst 2012 onder ogen kreeg! Bedankt Just Eat voor de waardering! Ik ben erg vereerd en trots om met mijn blog op nummer 25 te staan! En natuurlijk ook van harte gefeliciteerd aan alle mede foodies die ook geplaatst zijn!

 • http://www.brendakookt.nl Brenda (Kookt!)

  Wat leuk dat ik nieuw binnengekomen ben op nummer 36! :-)
  Bedankt!

 • http://www.snack-nieuws.nl Snacknieuws

  Alle blogs die genoemd zijn van harte gefeliciteerd met jullie plaats in de top 50, het is een mooie lijst geworden. Wij vragen ons af of het de beste receptenblogs zijn of de beste foodblogs. Want opvallend veel blogs schrijven over receptenterwijl er op het gebied van foodblog veel meer is dan dat. Naar ons idee zou de lijst eigenlijk de beste receptenblogs moeten heten.

  Maar nou zijn wij op http://www.Snack-nieuws.nl nogal gek op snacks en fastfood, dus misschien niet helemaal objectief ;).

 • http://www.eitjekookt.nl Mireille

  Oh, wat een heerlijke lijst vol inspiratie!
  Wat zijn FOOD-blogs toch leuk!
  Ik ga vrolijk door met bloggen op mijn gloedjenieuwe site en wie weet kom ik dan ook ooit in deze prachtige lijst.
  Mooi doel :-D

  Groetjes Mireille

 • http://www.plant-aardig.blogspot.com Celine

  Dankjewel voor een vermelding van mijn blog op nummer 35! Vooral omdat ik pas sinds 3 maanden bezig ben en een speciale doelgroep heb, ik ben er heel erg blij mee, zo vlak voor de kerst! Nu ga ik de rest van de lijst eens doorspitten en de andere blogs bekijken ;-)

 • http://duizenden1dag.blogspot.nl/ Martine

  Leuk dat ik dit jaar in de lijst sta!

 • http://www.culinette.nl Culinette

  Voor het tweede jaar heb ik de eer in de lijst te staan. Vandaag maar eens het logo geplaatst. Weliswaar sta ik niet zo hoog als vorig jaar maar we blijven ons best doen om weer te klimmen! Bedankt.

 • http://www.culi-blog.nl Rogier

  We zijn zooooo trots! In 2012 zag http://www.culi-blog.nl het levenslicht en direct in de top 50. Helaas hebben jullie de lijst gemaakt voordat ons gloednieuwe design live ging (gisteren). Dat levert in 2013 hopelijk nog meer blije bloggers, lezers en een hogere plek in de top 50 op.

  Bedankt voor de vermelding, we hebben de button geplaatst.

 • http://mangerie.blogspot.nl/ I.Nieuwkamp

  Mangerie?! zou graag met trots de button Just Eat Top 50 Beste Eetbloggers 2012 dragen en verzoekt vriendelijk om de juiste code hiertoe!

 • http://aanjeanneskeukentafel.blogspot.nl/ Jeanne

  Wat ontzettend leuk…Gelijk op nr 40.
  Zal mijn best doen om volgend keer hoger te komen.
  Ik heb de button op mn blog gezet met link naar de lijst met bloggers.
  Alle bloggers die vermeld zijn…gefeliciteerd

 • Jo-anne van der Laan

  Kijk ook eens op http://www.joannesloft.blogspot.nl !
  Koken met een scheutje creativiteit! :)

 • Tim Eleveld

  Neem eens een kijkje op mijn gloednieuwe blog! http://Www.bigfatfoodblog.net
  Op deze blog staan fotos, recepten, boeken, trends, recensies echt alles over eten!

 • Food & Inspiration

  Wij zijn net een nieuw blog gestart op: http://www.foodandinspiration.nl, graag horen wij jullie reactie en wat jullie van onze artikelen vinden.

 • Betina Oostveen

  Schuif gezellig aan bij Betty: http://www.bettyskitchen.nl!
  voor o.a. Internationale recepten, reviews, filmpjes, reisblogs en nog veel meer

 • Anneke Oele

  Wat een fijne lijst, al die fantastische foodblogs op een rijtje! Hoop er in de toekomst zelf ook een keer tussen te staan met mijn foodblog http://www.mijnkookavonturen.nl, wie weet :)

 • Nienke

  Wat een mooie lijst! Alleen mis ik er eentje…;-P http://www.love4food.nl Lekker maar gezond! Ik heb hem net opgestart, maar niet getreurd…er komt nog véééél meer recepten aan. Ik zou zeggen hou me in de gaten! ;-)

 • Eslem

  Hele leuke lijst! Hopelijk staat ik er ook ooit een keertje tussen!

  http://mijnmixedkitchen.blogspot.nl/

 • Recepten van Topchefs

  Waarschijnlijk zal er onder de bezoekers van deze site veel interesse zijn naar de website http://www.receptenvantopchefs.nl. Gedrevenheid, liefde voor het ingrediënt en passie voor vernieuwing…. Dat is wat de initiatiefnemers http://www.valderrama.nl en Koppert Cress drijft. Een magische combinatie, die wordt doorgetrokken in de recepten op de website http://www.receptenvantopchefs.nl

  Inmiddels staan 66 Michelin Chefs en/of Meesterkoks achter de rode Molteni oven in deze virtuele keuken. Kom binnen en snuif de heerlijke geuren op. Laat u inspireren en ontdek elk van de drie creaties, die deze chefs voor u hebben bereid. Schuif aan, geniet en ga zelf aan de slag… Wedden dat de magie ook uw keuken overneemt!

 • Kim Janse

  Wat een heerlijke lijst! Ik hoop dat mijn foodblog ook zo groot mag worden!

  http://hiperaktiefkoken.blogspot.nl/

 • Gewoon Lekker Gewoon

  Kom ook eens een kijkje nemen in mijn blogkeuken, hoor mijn gebabbel aan over gewoon lekker eten dat toch ook lekker gewoon is. Oeverloos geïnspireerd door mijn werk in de Natuurwinkel, mijn 4 puberkids en alles wat er verder culinair om mij heen gebeurd.
  http://www.gewoonlekkergewoon.blogspot.nl

 • Lekker Happen

  Hopelijk staat mijn kookblog er de volgende keer ook bij! Lekker Happen bestaat één jaar en bevat een heleboel recepten en reviews van restaurants.
  http://www.lekkerhappen.com

 • Carry’s Kitchen

  Wat een mooie lijst! Ik ben zelf dit jaar mijn eigen blog gestart, waarop ik wekelijks een recept plaats. Ik vind het leuk als jullie een kijkje nemen op: carryskitchen.blogspot.nl

 • Jouw Fabriek

  Inspirerende sites! Ik heb ook een foodblog met blogs over het lichaam, voedingsstoffen, producten en tips. Verder kun je allerlei gezonde, voedzame en makkelijke recepten vinden. Mijn blog? http://www.jouwfabriek.nl. Kijk gerust eens rond!

 • Our kitchen rules

  Wat een mooie foodblogs vind je hier. De grote passie van mijn dochter en mij is koken en bakken en we zijn een blog begonnen met onze meest favoriete recepten. Hopelijk komen wij straks ook in de lijst. http://meerrecepten.blogspot.nl/

 • EerlijkerEten

  Mooie lijst met erg leuke foodblogs. Ben je op zoek naar gezonde recepten? Kijk dan op http://www.eerlijkereten.nl. Eerlijker Eten is een nieuwe website vol gezonde recepten met eerlijke ingrediënten, handige tips en weetjes over voeding en wat voeding nu eigenlijk met je doet. Ook het thema superfoods komt aan bod. Of het nu voor een diner, gezond ontbijt of een lekkere zoete snack is, op Eerlijker Eten weet je in ieder geval dat je verantwoorde recepten zult vinden die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Voor kinderen staan er leuke en gezonde snacks bij, zodat je je kind op een gezonde manier kunt trakteren.

 • Rebel

  Wat dacht je van lekker vegetarisch? Kijk snel op mijn site http://vegetarischerecepten.we… voor vega-inspiratie….

 • Rebel

  link nog een keertje dan…: http://vegetarischerecepten.weebly.com/

 • Row

  Heerlijke en mooie foodblogs staan er in de lijst, op http://www.kooktijdschrift.nl zijn nog meer lekkere recepten te vinden

 • Rock the crock

  Mooi lijstje. Maar (natuurlijk) mis ik een blog over de kooksensatie van 2014: de crockpot! Daarom maar zelf een blog begonnen, neem eens een kijkje: http://www.rockthecrock.nl en laat je verleiden door het gemak van de crockpot!

 • http://www.greatbodyskin.com/ Angela | Great Body & Skin

  Leuke blogs staan erbij! Jammer dat ik mij niet kan aanmelden aangezien ik in het Engels blog (wel met vertaler op de site). Mag ik mijn blog dan hier noemen?

  Ik blog op http://www.greatbodyskin.com over hoe ik door middel van gezond (en gluten-, lactose- en suiker-vrij en meestal vegan) in de juiste maatjes blijf passen, wat nodig is voor mijn werk als model.

  Handige site voor andere modellen, maar zeker ook voor mensen die ‘gewoon’ ‘aan de lijn’ en hun gezondheid denken!

 • Marlies30

  Ik heb alle 20 blogs bekeken en stuk voor stuk erg goed!

  Graag nodig ik jullie uit om een kijkje te komen nemen op mijn blog:
  http://lekker-gezond.com/.

  Ik volg een opleiding tot natuurvoedingsadviseur en schrijf over mijn passie voor voeding met informatie over wat het effect is op jouw lijf!

 • Floor van Boxtel

  Op: http://floraa.nl/food-blog-2/ vind je alleen maar gezonde recepten. Hopelijk hebben jullie er iets aan:)